Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/old/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/instagram/admin/includes/class-esf-insta-skins.php on line 111 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/old/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/instagram/admin/includes/class-esf-insta-skins.php on line 111 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/old/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/facebook/admin/includes/efbl-skins.php on line 126 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/old/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/facebook/admin/includes/efbl-skins.php on line 126 Recension Les Miserables GGGG+

Recension Les Miserables GGGG+

Les Miserables

Filmen är baserad på Victor Hugos bok ”Samhällets olycksbarn”. Handlingen utspelar sig i Frankrike under tiden efter franska revolutionen. Huvudkaraktären Jean Valjean har efter ett långt fängelsestraff förvandlats till en man som inte längre tror på något. Men allt förändras när han en dag försöker stjäla bordssilvret av en präst som erbjudit honom mat och husrum. Istället för att anmäla så ger prästen Jean Valjean silvret med uppmaningen att använda det för att förändra sitt liv och göra gott, istället för att leva som han gjort…
Detta är en musikalfilm med stort M! Allt är välgjort och filmen är en riktig fullträff med undantag för ett par små punkter…

Sedan låg ålder så har jag älskat musikaler och efter gymnasiet så valde jag faktiskt att följa min barndomsdröm och försöka ge mig in i musikalvärlden.
Jag utbildade mig på Bjärnums 1-åriga musikteaterskola och gick sedan Performing Arts Schools 3-åriga yrkesutbildning i Göteborg där jag studerade sång, dans och teater, efter detta så jobbade jag ett par år utomlands och i Sverige.
Nu några år senare, har jag fokus på andra saker i livet, men jag har verkligen längtat efter att se den här filmen och jag har räknat dagarna sen jag såg trailern i Oktober 2012.

Regissören heter Tom Hopper och han har tidigare regisserat till exempel ”Kings Speech”, en riktigt välgjord film. I rollerna ser vi bland andra Hugh Jackman, Russel Crowe, Anne Hathaway och Amanda Seyfried. Vi ser även ett par etablerade musikalartister i några av de mindre rollerna och de är riktigt bra.
Alla sjunger live i mygga och är ackompanjerade av en pianist på plats och så har man i efterhand lagt på hela symfoniorkestern, så det publiken hör och ser är från en och samma tagning och inte pålagt i efterhand.
Enligt Tom Hopper så innebar detta mycket extra jobb, men det var det värt! Allt känns äkta och är riktigt bra. Skådespelarna sjunger överlag bra och inlevelsen tillsammans med fotot är fantastiskt. Men skit i allt detta nu hur var filmen…:) :

Det var många vänner till mig som berättat vad det tyckte om filmen, både positivt och negativt och det var tack vare alla deras ”heads up” som jag njöt av filmen så mycket som jag gjorde.
Jag anser att detta är nästintill en fempoängare, men slutbetyget blir ändå en stark fyra.
Rekvisitan är välgjord, skådespeleriet är bra, regin=lysande och skådespelarna levererar sina sånger med inlevelse. Att filmen var 2h 37min kände jag inte av alls.

Det som jag jag tycker drar ner betyget från fem till en stark fyra, är att trots att alla sjunger bra ”överlag” så finns det ett par svagare länkar och i mitt tycke så är Russel Crowe en av dem. Han känns inte alls bekväm i sina sånger, med det sagt så tycker jag ändå att han passar så bra i rollen som Javert och jag kan därför ta att det inte håller högsta klass rent sångmässigt….

Sen så sjunger alla på ett lite ”musikaligt” vis med ett väldigt svajande vibrato och även om det är fint så blir det lite mycket av det goda eftersom att filmen är så pass lång som den är.
Jag vill även att man ska vara väl medveten om att det är en musikalfilm med mycket, mycket sång och inte så mycket repliker.

Men om man gillar musikaler, bra skådespeleri och Victor Hugos verk så kommer man inte  bli besviken.

LesMis_16002

5 reaktioner på ”Recension Les Miserables GGGG+”

  1. Hi, I do believe this is an excellent blog. I stumbledupon it 😉 I will come back once again since I bookmarked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide other people.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.